Szabászat

Szabászatunkon a kész, vagy az általunk CAD technológiával elkészített, szabásminta alapján megrajzolt terítékrajz felhelyezésével törekszünk a lehető legoptimálisabb alapanyaghányad elérésére. Külön odafigyelünk a hozott anyag szálirányára (nyúlás irányára). Minden beérkező anyagot tesztelünk a ragasztás és vasalás során bekövetkező összemenés, vagy nyúlás szempontjából, és ezeket az értékeket figyelembe vesszük a terítékrajzok elkészítésénél, hogy a megrendelő biztosan azt a méretű terméket kapja amit megrendelt. Az alapanyagokat szükség szerint 24 vagy 48 órán keresztül pihentetjük terítés előtt.

A szabás az anyagtípustól függően változtatható fordulatszámú szalagkéssel történik, korszerű szalagkéses és kardkéses szabászgépeinkkel nagy pontossággal szabjuk ki a kívánt alkatrészeket ragasztással együtt, vagy anélkül. A ragasztás korszerű új, digitálisan vezérelhető folyamatos ragasztópréssel történik. A ragasztás előtt tesztet végzünk, hogy a ragasztási kötés a lehető legerősebb legyen.

Minden alkatrészt sorszámmal látunk el, hogy megelőzzük a terméken belüli színárnyalat eltérést. Végezetül a kiszabott alkatrészeket méret szerint összekötjük és dobozoljuk, igény szerint sorszámokkal ellátva.

Szabás után a felhasznált anyagokról részletes elszámolást készítünk, a CAD rendszer adatait felhasználva.

Bérszabászatunkon vállalunk meglévő szabásmintái, vagy az általunk készített szabásminták alapján történő szabást is.

Az alapanyagok szabását ragasztással együtt, vagy anélkül is kérheti. A szabványokat sorszámozással tudjuk ellátni. Nagy méretű szabászasztalunk és CAD rendszerünk által készített terítékrajzainknak köszönhetően rendkívül kedvező kihozatali számokkal, anyaghányadokkal dolgozunk.